top of page
 • Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

  Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

  V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 130/22, v nadaljevanju: ZEKom-2), katerega 225. člen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

  Spletna trgovina www.az-reha.si za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa aktivnosti obiskovalcev in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

 • So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in preprostejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

  Ponudnik vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti, ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Ponudnik lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics in GA4, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta.

  Ponudnik lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti ponudnik zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

 • IME PIŠKOTKA

  TRAJANJE PIŠKOTKA

  bSession

  ecom.wixapps.net

  Session

  XSRF-TOKEN

  ecom.wixapps.net

  Session

  platform_app_#-#-#-#-#_#-#-#-#-#

  static.parastorage.com

  Persistent

  XSRF-TOKEN

  wix.com

  Session

  bSession

  www.az-reha.si

  Session

  CookieConsent

  www.az-reha.si

  1 leto

  hs

  www.az-reha.si

  Session

  ssr-caching

  www.az-reha.si

  1 dan

  svSession

  www.az-reha.si

  2 let

  XSRF-TOKEN

  www.az-reha.si

  Session

  fedops.logger.sessionId

  static.parastorage.com

  Persistent

  _wixAB3

  wix.com

  6 mesecev

  _stripe_mid

  stripe.com

  1 leto

 • Piškotke lahko onemongočite neposredno v svojem spletnem brskalniku.

  Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:


  Chrome
  Firefox
  Opera
  Internet Explorer
  Safari

  Če spremenite, ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

Piškotki

bottom of page